Pages

Monday, March 28, 2011

"Memori semalam"

Pengalaman itu guru terbaik.
Tatkala berakhirnya hari itu, baru ku sedar!
Tanggungjawab yang ku galas bukan nya mudah, teman.
Moga hari mendatang lebih bermakna,,

Assalamualaikum pembuka kata ;)
Okay, it's been 3 days now since i left the school which i went for my SBE.
The experience there was a great one. And i have to admit that i learned a lot from the school.
The teachers were so good, they treated us well. Thanx a lot to them.
So, today,, allow me to show you the pictures ya =))
Snapped by one of the SBE member from IPG Sabah, Kent is the IPG's name if im not mistaken.
I also snapped few pictures, using the library's camera. Tau-tau je la, saya kan xdak kamera. Huu
Ok la, kita stop membebel dekat sini dulu. 


Buat tatapan mata kalian ^^,


SK LKTP Kumai!
top view,,


 ni dlm library, ada ruangan utk bercerita^^,


 laluan murid2 masuk ke sekolah!


 makmal komputer. line kat skolah ni laju gilers.


 office room.


 laluan ke kelas. walking is better than running.


 very neat.




 side view of pre school class.


 laluan ke kantin sekolah. makanan murah gamaknya.



 kat depan kantin, ada kolam ikan. nice scenery.


 dekat kantin jugak, ada pentas bicara. ala-ala speakers corner gitu.
specially for public speaking i supposed.


 also, got canteen info. i wonder what info is there.


just walk around this school. you'll find many painted wisdom words on the wall.


 beside the canteen.


 view of the school. =)


another view in the morning.


pulang dengan kejayaan. InsyaAllah!


Next entry, another pictures during the event of Majlis Tilawah Quran.
Waa, tak sabar suda. Haa!

Uploading pictures without using broadband is better than using broadband.
Conclusion? Haih ==". Whatever je la line nih.

Tuesday, March 22, 2011

-Hari kedua di SK LKTP KUMAI-

Assalamualaikum pembuka bicara!

Sangat seronok hari ini! Yes,, simply because i don't even feel bored at school. Time went so fast. Waah!
Hari ni masuk kelas darjah 2 dan 3. Alhamdulillah, walaupun darjah 2 agak bising, tapi mereka agak mendengar cakap. Suruh duduk, mereka duduk, suruh beratur, mereka berebut-rebut pulak. Saya pun semangat la tengok mereka semangat macam tu kan. He he. Hmm, teringat zaman kanal-kanak.
Rugi sangat sebab takde kamera kan. Alangkah bestnya kalau saya ada benda alah tu. Ya Allah, semoga aku dapat memilikinya dalam bulan 7 ini=) InsyaAllah!

Kelas 3 Kreatif. Kelas ni saya masuk dengan cikgu bi, Cikgu Faizah. Baik orangnya. Tapi tegas. Saya observe cara beliau mengajar dari belakang. Sempat jugak kami berbual-bual masa Cikgu Faizah mintak murid-murid buat soalan. Terjawab jugak soalan-soalan assignment saya bila Cikgu Faizah terangkan. Dah selesai 1 tugasan. Tinggal lagi sikit untuk fully complete. Saya......... suka cikgu-cikgu kat sekolah ni! best, peramah dan baik hati^^,

Saya dan kawan saya jugak ada tolong-tolong cikgu ni siapkan hiasan untuk majlis tilawah quran khamis ni. Gunting kertas rama-rama je. Ok, cikgu-cikgu ni memang sempoi. Kami yang tak berumah tangga ni didedahkan dengan pelbagai la cerita orang yang sudah bergelar ibu. He he, saya suka jugak dengar. Dapat la kan apa-apa info menarik kan. Pasal anak-anak ni. Hish, membuatkan saya rasa ingin mendirikan rumah tangga dengan cepat. Haha. Dan yang menarik ialah, salah seorang cikgu kat situ cakap, kalau anda ada anak, tapi anak-anak anda tu tak conteng dinding rumah, berkemungkinan anak anda tu ada masalah. Penakut ke, tak berani luahkan perasaan ke. Macam tu la katanya. Haa, tengok-tengok la anak tu ye.

Last thing for this entry is-->
Sorang cikgu tanya-
Cikgu itu: "Ko dah ada ke?"
Me: "Xde lagi."
Cikgu itu: "Baik ko cari cepat2, nanti dah kena posting susah."
Me: "Hehe"
-Haih, terkena aku. Kena carik ni. haha. Seriously, sapa nak jadi spinster kn. Saya taknak-
-Ya Allah, temukanlah aku dengan seseorang yang dapat membimbingku ke jalan yg diredhaiMu-

Semua orang ada rasa ingin disayangi dan menyayangi~ Teguhkan imanku Ya Rabb!

Ok la, let me leave you with a new kids song. Pendek je.

Rama-rama cantik;
Ikan keli panjang;
Saya baik;
Cikgu sayang!

LoVe u!! 

Monday, March 21, 2011

..My 1st day of SBE..

Assalamualaikum w.b.t!

It's been quite long i haven't write here, isn't it? Well, a busy month i can say. This assignment, that assignment.
Macam-macam. Honestly, i'm tired. ==",
But, what else can i do? This is my responsibility, my duty. Really have to go for it. For my future!
i need some motivation. Pleaseeeeeeeee!! Arghh~
Okay, done with complaints. Let's start with a new paragraph ya.

Mm, actually today was my first day doing SBE (school based experience) or in BM we call it as PBS. Pengalaman berasaskan sekolah. The concept is like practicum actually. The difference is that we don't have to teach the pupils, unless if you are told to do so by any teachers at the school. The first day-it was a class relief. Was that the correct spelling? Relief or re-leave? Okay, biar kan dia dengan persoalannya. 
Alhamdulillah, i do this SBE with my classmate or else i don't know what will actually am i going to do. Huh, kalau buat sorang-sorang memang blur. Yang sadisnya-haih~ No camera la. Kan best kalau ada sejibik kamera. Boleh jugak buat kenangan kan. Tak kira, sem depan nak beli 1. Broadband dah beli. Nantikan cikgu, kamera!! haa, gedik benor. 

Okay, back to our discussion just now. i entered standard 6 class and the pupils are well behave. They listen to me and i love that attitude. Cewah. Terlalu ramai yang pendiam, dan interaksi antara guru dan murid pun susah nak berjalan dengan lancar. It's okay, different pupils, different attitude kan. Surprisingly, boys are talkative than girls. i asked one, they replied it excitedly. Hopefully, tomorrow will be better than today. InsyaAllah.

Today's experience-pupils greet me with "Assalamualaikum, cikgu!"
=)

Friday, March 18, 2011

My 1st Giveaway by Syida dan Esya

Kena tag dengan Miss Fatin la=) Hehe
Thanx to her!
Sebab apa eh? Meh ramai-ramai click on the picture below^^,



2nd time kena tag kan, excited fulak. So, excited la ni.
Nak tunjuk tak dapat. Kita sambung slogan sama-sama meh^^,
Bismillah awal acara!

Saya suka buat blog kerana blog ni macam diari jugak la.
Boleh tulis macam-macam. 
Tapi kena jaga jugak sensitiviti semasa menulis. 
Suka jugak buat blog sebab dapat tengok berapa banyak typing error daa.
Biasa la kan, dah bertahun-tahun dengan laptop, typing error sentiasa ada. Haish.
Banyak lagi, tapi itu sahaja untuk kali ni sebab musabab kewujudan blog saya sekarang=)
Sebentar, saya sedang ber-blogging!

Again, thanx to Miss Fatin for tagging me! Appreciate it very much^^,

-Cerita Bapakku-

Assalamualaikum w.b.t!

Ingat lagi tak, saya ada cakap nak post tentang satu cerita pendek.
So, hari ni nak kongsi cerita tu. Jom, jom, jom!
By the way, cerita ni bukan rekaan saya, tetapi dipetik dari majalah ujang keluaran Julai 2008=)
Cerita ni ada message disebaliknya. So, harap readers sume dapat ambil ibrahnya ye=) 

-Adapted from one of Ujang's sections "Cerkon"-

Cerita Bapakku

Dulu setiap kali nak masuk tidur bapak aku mesti buka cerita sehingga aku terlelap. Ketika itu aku memang suka mendengar cerita-cerita baru dari bapak tapi bila aku semakin besar aku semakin bosan dengan cerita-cerita itu. Pertama, kerana bapak aku asyik cerita benda yang sama. Kedua, aku dah naik muak dengan ceritanya yang tahun demi tahun aku rasa macam tak logik. "Dulu bapak selalu pergi memancing...kadang-kadang dekat, kadang-kadang jauh. Ikut rasa nak pergi mana, kalau pergi tu sanggup ambil cuti sekadar nak pergi memancing. Yalah masa tu bujang, takde siapa boleh halang. Ada satu masa tu bapak  pergi mancing kat satu lubuk dalam hutan dengan kengkawan. Orang selalu cakap lubuk tu berhantu tapi bapak dengan si Kasran dan Tajul pergi juga. Kasran tu dah kawin, bininya dia punyalah gemuk segemuk-gemuk manusia. Kalau baringnya satu katil dah penuh. Kalau duduk atas kerusi sebarangan boleh patah tapi isteri Kasran walaupun gemuk dia masih boleh jalan dan sihat. Tak macam orang gemuk yang lain. Yang penting Kasran sayang sangat dengan dia," PAUSE!!!
       Tengok cerita bapak aku tu! Melampau tentang orang gemuk. Mana ada orang gemuk sebesar katil boleh berjalan dan sihat. Makin besar aku dengar cerita yang sama dari bapak, aku rasa tak percaya.
       Continue..."Kitorang kalau pergi mancing dapat banyak ikan, Kasranlah orang yang teruja kat dunia sebab dapat bagi isteri dia makan ikan. Jadi kitorang selalu bagi ikan kat dia. Okey.. teruskan nak pergi lubuk
tu untuk memancing. Masa kitorang masuk hutan tu, kitorang sikit pun tak baca-baca. Main redah je. Masa tu baru pinggir hutan, kitorang dengar bunyi tapak kaki. Tajul tu penakut sikit dia terus datang dan berdiri dekat bapak." Sambung bapak aku.
      Mata aku masa tu terkebil-kebil juga mula-mula sebab nak tahu apa yang berlaku.
     "Bunyi tapak kaki tu semakin kuat dan kami tengok pokok-pokok renek tu bergerak-gerak tapi tak nampak apa-apa lagi. Makin lama bunyi tapak kaki tu makin dekat macam ada orang dah mengepung kami. Kitorang bertiga dah berdiri rapat antara satu sama lain. Memang betul kami dah dikepung oleh orang halus. Diorang tu pendek-pendek tapi muka diorang lawa-lawa. Diorang mempelawa kitorang masuk ke dalam kampung mereka. Kami tiada pilihan ikut sajalah. Memang ada kampung dalam hutan tu. Yang kami terkejutnya dalam hutan ada kampung yang bersih dan cantik.nMemang respectlah tengok deretan rumah yang seragam. Kami dijamu makan dan diraikan. Yang tak bestnya pancing kami digantung tinggi. Lepas makan kami nak minta diri balik tapi ketua orang halus tu mengajak kami tinggal bersama mereka. Mana boleh, kami panjat dan mengambil pancing balik. Masa nak pergi tu semua orang halus tu keluar dan melihat kami tak nak tinggal kat situ." PAUSE!!!
     Tengok macam tak percaya bapak aku kata dia jumpa orang halus. Mmm...lantak dialah. Lepas tu dia sambung cerita lagi...
      Continue! "Niat kami yang nak pergi memancing kat lubuk tu diteruskan. Kami pun masuk ke dalam hutan mencari lubuk. Jalan punya jalan bila dah penat, kami berhenti dan menyandar kat sebatang pokok yang besar...batang pokok tu memang besarlah. Tiga orang sandar pun sebelah depan, orang dari belakang datang tak boleh nampak ada orang bersandar kat pokok. Tapi tiba-tiba kami memang tak bergerak sebab ada ular betul-betul atas kepala. Biasalah si Tajul dah panik sangat ni. Jadi bapak bangun tarik kepala ular. Ya Tuhan! Beratnya ular tu, bapak dibelitnya dan hampir tak bernafas. Kasran datang menikam-nikam ular tu banyak kali dengan pisaunya. Nasib baik, kalau tidak arwahlah bapak kena belit dengan ular sawa yang besar. Fuh!!
    Tipulah, bapak jumpa ular kecil je rasanya. Bapak saja nak menambah-nambah cerita.
    "Tajul pulak ambil batu besar katuk kepala ular tu banyak kali. Bila ular tu macam dah pengsan, kitorang siat dan ambil kulitnya. Lepas tu kitorang teruskan lagi perjalanan, akhirnya sampai juga kat lubuk tu. Kami pun excited tu nak memancing. Duduk punya duduk siap pakai umpan special tapi tak dapat sebarang ikan. Padahal orang kata lubuk tu paling banyak ikan. Mungkin bukan rezeki kami, dapat ikan kecil tapi bila kitorang nak berkemas nak balik tiba-tiba je pancing bapak bergerak macam ada ikan yang dah kena. Memang kena dan bila nak tarik punyalah berat. Bapak yang berdiri ni pulak yang kena tarik. Kasran dan Tajul menolong bapak. Mana taknya bapak yang kena tarik dengan ikan tu sebab punya lah besar ikan tu. Besar baby enam bulan lah. Kami bertarung nak menangkapnya untuk diletakkan ke dalam polisterene besar yang diisi air. Punyalah berat nak bawa balik tapi kami puas hati. 
    Masa first time dengar cerita memang macam best tapi lama-lama rasanya bapak ni buat cerita dongeng je. Aku memang tak percaya. Bapak aku kata ikan besar tu dia campak  kat tasik belakang rumah kitorang tapi aku tak pernah tengok pun.
    Bila dah makin besar aku rasa telinga aku ni dah gelebeh dengar cerita yang sama. Semua extreme-extreme. Bini Pak Cik Kasran gemuk besar katil, jumpa orang haluslah, ular atas kepalalah. Macam-macam lagi. Tu belum dia pergi ikut orang sampaikan berita dari raja tu. Lintah hisap darah kat tengkuk sampai berlubang tengkuk. Macam-macam bapak aku. Mak aku pun dok muncung-muncung mulut bila bapak aku dok start cerita. Ada sekali tu aku gaduh besar dengan bapak aku. Sebab bila kawan-kawan aku datang dia mesti bercerita benda yang sama. Sampai naik malu aku. Berapa lama aku tak bertegur dengan dia. Tapi bila pikir dosa tak tegur bapak sendiri, aku pun buat macam biasa. Nak tak nak tadah telinga dengar cerita dia.
     Tapi yang sedihnya bila kli terakhir arwah dah nak pergi, sebelum dia mengucap dia siap pesan kat aku agar cerita dia disampaikan pada cucu dan cicitnya. Aku sendiri tak pasti aku boleh bercerita macam bapak aku cerita. Masa hari pengebumian dia, ramai kawan-kawan dia datang. Termasuklah Kasran dan Tajul. Mulut aku memang melopong bila melihat bini Kasran begitu gemuk dan memang sebesar katil. Ya Allah! Memang betul apa yang bapak aku cerita. Lepas tu adalah orang-orang kerdil seramai-ramainya datang, brulah aku faham bapak aku cakap orang halus. Pak Cik Tajul pulak bawak kulit ular kat bahu dia. Jadi memang betullah apa yang bapak aku cerita. Aku je yang tak mempercayai kehebatan bapak aku. Memang penuh tanah perkuburan dengan kawan-kawan seperti yang dia cerita kat aku.
    Aku rasa bodoh sangat sebab tak mempercayai bapak aku, lepas selesai pengebumian bapak aku, aku duduk kat tasik belakang rumah aku sebab aku terlalu sedih.
    "Bapak, maafkan aku sebab selama ni tak percaya kat bapak. Bapak memang seorang hero."Aku tersedu-sedan.
    Tiba-tiba aku nampak ada seekor ikan yang besar melompat dan masuk semula ke dalam tasik. Memang betul bapak tak pernah tipu!!!

 -THE END-
best kan cerita ni?
walaupun macam lawak-lawak sikit, ada mesej yang nak disampaikan.
faham-fahamkan=)
Majalah Ujang ni selain buat orang gelak, ada juga selitkan unsur-unsur kesedaran.
Tapi bukan saya beli, akak saya beli. He he he.
-ADIOS-

Monday, March 14, 2011

Ish!

ISH!
Selalu tension. Kalau la anda berada dalam kasut saya.
HAISH--
Kenapa orang lain macam takde problem ye?
Tapi saya tahu, setiap orang lain-lain masalahnya.
 Saya dah tak larat nak fikir problema ni. 
Ketuk kepala dengan bantal kecik-ku. Dush~
Dah alang-alang tension dan serabut ni, jom dengar lagu feveret eden.
Ni saya dengar dekat ribuan kali dah. Tak bosan dan jemu pun.
Meh,meh,meh!


video
 -tolong hayati maknanya ye. cewah-

sekian dulu.
nanti saya letak cerita bertajuk "Cerita Bapakku" pulak eh.
Cerita ni best, tapi bukan video. Just text=)

Tuesday, March 8, 2011

Kalau dah bosan.

Assalamualaikum w.b.t. 
Wajib dijawab.

Okey, tajuk pun dah tau kan. Semua orang pun akan rasa bosan jugak sekali sekala.
Mana ada orang yang hepi memanjang kan. Kalau ada, tu mesti adik beradik Mek Doneld.
Sebelum saya mengarut dengan lebih hebat lagi, baik la saya beritahu dulu apa la motifnya entri kali ni ye.
Nak beritahu cara-cara nak hilangkan kebuh-sanan yang melanda ye. Jom-jom-jom.

1. Change your cursors pointer.

-mesti bosan kan asik tengok cursor anak panah je-
-so, apa lagi? boleh browse untuk mendapatkan cursor yang lebih menarik ye-
-saya punya? haa, cursor pisang ok-


 -banyak kan? so, boleh pilih la-
-dah kurang sikit kebosanan dekat situ sebab nak pilih cursor yang cute-


2. Mengenjoykan diri main game.


 -Plants vs zombie-
Yang ni nampak macam kanak-kanak, tapi dah main tu. Addicted.


-memang bes la main benda alah ni-
banyak lagi game-game yang latest.
tapi yang ni pun kira best what. huu
nampak macam jar-kun la pulak kan.


game ni senang je.
main tembak-tembak zombi tu.
zombi ni yang kelakarnya ada macam-macam rupa.
ada zombi pemain rugby, zombi baca paper, zombi athlete. bla, bla, bla.


last skali, sapa degil taknak shoot those zombi, 
habis la brain dema kena makan.
dah tu, kena la ulang level. hish.

 3. Main supercow pulak.



main ni macam main supermario jugak la.
best jugak la.
seakan-akan kanak-kanak juga.
jadi, kalau nak main, main sorang-sorang ye.



cik lembu kena kutip coin.
kelemahan game ni, kalau nak quit, kena start balik level yang kita dah sampai tu.
tu yang sebel tu. penat-penat den cari duit, kena start balik.


4. Dengar lagu. (ketuhanan & yang menjadi pojaan awak)


ambil headphone, dan letakkan di telinga.
tapi, tak guna jugak kalau sekadar letak je, tapi tak sambung dekat laptop.
So... Kita sambung itu headphone dekat laptop.


sambung kan headphone tadi ke laptop ini. 
dan kendengaran lah pelbagai irama tradisional. lalalala.
kan dah tak bosan.


5. Last-on water heater dan makan roti butterscotch.


 panaskan air.
buat la air apa-apa pun. 
e.g: vico, teh o, cappucino, dotdotdot...
 


ni dia butterscotch tu.
kita telan sama dia...


sebelum telan, hidang dulu.
walaupun makan sorang je, hidang la jugak kan.
nampak gah sikit. makan pun sedap je.
boleh cicah dengan air yang dah dibancuh tadi=)
:::dan kebosanan pun hilang:::



-JANGAN BOSAN-BOSAN YE-
ASSIGNMENT BANYAK TU=)
 

Sunday, March 6, 2011

Haish.

Assalamualaikum w.b.t!

Haih, looks like i have to look for a broadband. Buy i mean. If i just have to look for  the  broadband, then the perfect victim would be my brother of course. He got a broadband, paid by himself. Huu, but i'm not that cruel ok. Alang-alang dah asik menderita dengan line maktab ni, elok jugak la kiranya saya membeli seketul broadband kan? Well, not only we cannot go to youtube, sometimes i feel like yelling to the whole batu rakit when the line is senget at the moment assignments are lining up. Hish, i have to admit that life is hard when the coverage is down. Banyak benda la pulak nak kena beli ni ye. Macam-macam. Mengidam tau. Huu.

Before i go to my dreamland, let me tell you that i'm going to do my PBS or Pengalaman Berasaskan Sekolah at  a school near my classmate's house, somewhere at Bera. Tak sabar kah daku? i don't have the answer. 

~OFF TO BED~
-dreaming of getting  a free of charge broadband-
::yay-yay:: 

Wednesday, March 2, 2011

-biRthDaY-

Assalamualaikum!

Entri kali ni nak cerita pasal birthday kiter-kiter yang disambut pada bulan januari dan februari lepas.
Setiap bulan, kelas kami akan menyambut birthday classmates dan masing-masing akan membawa makanan sendiri. Aktiviti ni baru je start sem ni.
Setiap bulan juga akan ada kek yang berlainan dengan makanan berat yang berlainan.
Bulan Januari, saya lupa pula kek tu jenis apa, tapi bulan Februari, kek blueberi ok. 
Kek-kek yang dibeli dijamin sodap sehingga menjilat polisterene. Begitu juga dengan makanan berat.
Bulan Januari kami order bihun tomyam daripada lecturer Literature kami. Sedap eden cakap.
Bulan Februari pula kami menikmati mee goreng, juga ditempah daripada lecturer yang sama. 
Kiter-kiter menikmati hidangan dengan bersopan ye. Licin habis segala makanan, kecuali makanan ringan.
Yang tak habis tu, ada yang bawak balik makan dekat bilik. Saya lah salah seorang nya.

Sebelum tunjuk gambar, meh nak bagi objektif dan misi kami mengadakan birthday parti ni. Tidak lupa aktiviti-aktiviti semasa birthday party dijalankan.

Objektif (direka sendiri):
1. Menyambut birthday kiter-kiter.
2. Mengeratkan silaturrahim sesama classmate.
3. Melepaskan tekanan assignment yang bertimbun.
4. Menikmati pelbagai juadah pembuka selera. Huu

Misi (juga direka-reka sesuka hati):
1. Melahirkan mahasiswa dan mahasiswi yang berfikiran kreatif.
2. Menggunakan masa yang ada dengan sebaik-baiknya.
3. Mengingati tarikh-tarikh penting birthday kiter-kiter.

Aktiviti-aktiviti birthday party:
Bulan Januari: Menonton wayang di dalam kelas. Guna LCD ye.
Bulan Februari: Berkaraoke lagu jiwang tahap leleh. Keluar habis lagu dolu-dolu.

     Okey, dah stop sampai situ dulu membebel.
Jom tengok gambar birthday bulan Januari dan Februari.
p/s: guna camera one of kiters-kiters.

::BULAN JANUARI:: 


 cake sponsored by our tutor=) thanx a lot Madam!
swear sedap!!


 kiter-kiter wanita busy menyiapkan sandwich.
rasanya meletup. 
belum hidang lagi, tetapi beberapa keping telah di-ngap. biasa la tu.



see? banyak kan? tak muat atas meja, kita letak atas kerusi....



yang ni lagi sedap. santha order dekat cafe. karipap ubi dia memang terbaik!!


air sirap. segar dari hostel.




sebelum makan, birhday gal potong kek dulu. 
birthday boy ada urusan ketika acara memotong kek sedang ghairah dijalankan.




::BULAN FEBRUARI::


 on the whiteboard:
Cik Mizu turnng 20, Miss Imah also turrning 20. 
Hepi old day kawan-kawan!! 


kek blueberry. 
sorang dapat 1 je, bukan 2, bukan juga 3.
dalam kotak memang ada 3.
tapi sebab ada lebih, boleh la kiter-kiter ambil lebih dari 1 potong kek=)


 yang ni sedap sebab banyak isi ayam.
misi utama ketika senduk mee ini of kos la 
untuk mendapatkan sebanyak-banyak yang boleh isi-isi ayam yang ada.  
 greedy gitu.




kek pisang. faham-faham je la rasanya.
memang nak masuk mulut 5 kali.
tapi kenapa saya dapat 1 je? haa



jangan tanya. sah-sah diimport dari cafe jugak.
sha sponsor ni. yang ni 1st makanan kami berebut tak hingat.




yang ni kiter-kiter yang lain sponsor. ada macam-macam la.
tidak dapat digambarkan dengan kata-kata. cewah.



london choco roll. beli dekat kedai depan tu,
anda tahu? 


minum air berkarbonat dulu. berkarbonat ke?
entah jugak. tapi kita rembat je time ni.
segala pantang larang dihiraukan. huu



keseronokan terserlah berdasarkan tumpahan air oren ni.
ini air saya, tapi bukan saya buat tumpah.
wee~




yang wajib ada. mestilah sumi jeli-jeli kan.
teringat siti sifir dalam rancangan ALONG tu.
kira sifir guna sumi.


ada juga idea pelik ibni musibat dengan 
 mencampurkan jeli-jeli tersebut ke dalam air oren.



last sekali, ini lah hasilnya. kelicinan berganda tanpa sebarang baki.
order kat sapa la ye?




kami order kat Madam Z la=)
hiraukan tumpahan air itu.




Birthday party diakhiri dengan ceria. 
Kebanyakan makanan licin dan jajan-jajan yang tak habis tu kami bawak balik hostel. 
Boleh makan time bosan kan.
Alhamdulillah, memang kenyang. 
So, bulan Mac ni kami menantikan kek cheese fulak. Walaweii.
TUNGGUUUUUUUUU-------